Η επιλογή και ο σχεδιασμός των χώρων πώλησης στις διεθνείς αλυσίδες λιανικού εμπορίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η επιλογή και ο σχεδιασμός των χώρων πώλησης στις διεθνείς αλυσίδες λιανικού εμπορίου

Γεωργογιάννη, Δήμητρα

Αντικείμενο μελέτης και ενασχόλησης του συγκεκριμένου συγγράμματος είναι τα κριτήρια επιλογής και σχεδιασμού των χώρων πώλησης στις Διεθνείς Αλυσίδες λιανικού εμπορίου. Καθώς η λιανεμπορική στρατηγική επιδρά στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την εναρμόνισή τους με τα στοιχεία της αγοράς, όπως ο ανταγωνισμός και η οικονομία, αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα του τόπου εγκατάστασης και του σχεδιασμού του χώρου. Έτσι, αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους αυτοί οι δύο βασικοί παράγοντες του γενικού σχεδίου καθορίζουν την εμπορική γραμμή του καταστήματος. Αρχικά, με παραδείγματα και ποσοτικά στοιχεία της εικόνας του κλάδου στην διεθνή αγορά, παρουσιάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να απασχολήσουν μια διεθνή επιχείρηση, η οποία λειτουργεί με τη μορφή αλυσιδωτών καταστημάτων λιανεμπορίου, για την επιλογή του χώρου ανάπτυξής της. Λέγεται ότι τρεις παράγοντες είναι σημαντικοί για την επιλογή του χώρου εγκατάστασης ενός καταστήματος: "η θέση, η θέση και η θέση”, και σε αυτό ακριβώς βασίζεται το ένα σκέλος της εργασίας. Πέραν όμως της επιλογής του σημείου, η επιχείρηση, για να εντείνει την βιωσιμότητά της, πρέπει να διαμορφώσει έναν “μοναδικά” ελκυστικό και άνετο χώρο πώλησης για τα προϊόντα της. Τόσο οι τρόποι επιτυχούς εκμετάλλευσης και διαρρύθμισης του χώρου όσο και ο καταλυτικός ρόλος του σύγχρονου design στον χώρο, αποτελούν αντικείμενα ανάλυσης για το υπόλοιπο της εργασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνές εμπόριο
Λιανικό εμπόριο
Διεθνές δίκαιο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.