Η χρησιμοποίηση των ορμονών στην κτηνοτροφική παραγωγή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η χρησιμοποίηση των ορμονών στην κτηνοτροφική παραγωγή

Χρυσοχόου, Παναγιώτα

Για τις ανάγκες της παρούσας εργασίας, περιγράφονται αρχικά και σε γενικές γραμμές οι κυριότεροι ενδοκρινείς αδένες του ζωικού σώματος καθώς επίσης και η φυσιολογική δράση των σημαντικότερων ορμονών. Ακολουθεί αναλυτικότερη περιγραφή των εμπορικών ορμονικών προϊόντων, κυρίως όπως αναφέρονται στην αγορά των Η.Π.Α, οι μέθοδοι προσδιορισμού τους στα κτηνοτροφικά προϊόντα, οι τρόποι χορήγησης των ορμονών, τα αποτελέσματα της χρήσης των ορμονών ως παραγόντων ανάπτυξης των ζώων, οι παρενέργειες από τη χρήση των ορμονών όπως επίσης και τα σημαντικότερα οικονομικά αποτελέσματα. Ειδική αναφορά γίνεται ακόμη στις δυνατότητες χορήγησης των ορμονών για την ρύθμιση της αναπαραγωγικής λειτουργίας των αιγοπροβάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Αιγοπρόβατα - Διατροφή και ζωοτροφές
Κτηνοτροφία
Ζωική αναπαραγωγή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.