Το προφίλ του ιδανικού ηγέτη στο σύγχρονο κόσμο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Το προφίλ του ιδανικού ηγέτη στο σύγχρονο κόσμο

Ξυνιά, Δέσποινα
Μαργαρίτη, Ελένη

Ως πρώτη εικόνα της εργασίας αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνουν ή αποτυγχάνουν οι επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε τρόπους και στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να φτάσουν στη επιτυχία, τι ρόλο παίζει το περιβάλλον και πως αυτό επηρεάζει την επιχείρηση, πως θα καταφέρει να σωθεί μια επιχείρηση από την αποτυχία και το σημαντικότερο, πως πρέπει ένας ηγέτης να παρακινεί και να ενδυναμώνει τους συνεργάτες του έτσι ώστε να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η δεύτερη εικόνα αφορά την συστηματική προσέγγιση της ηγεσίας. Όταν λέμε συστηματική προσέγγιση της ηγεσίας πρώτα απ’ όλα εξηγούμε την έννοια του ηγέτη και της ηγεσίας. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της εργασίας αφορά το τελικό στάδιο της ηγεσίας που είναι το πώς αυτή θα γίνει πράξη και αναφέρουμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να το καταφέρει αυτό ένας ηγέτης. Πιο συγκεκριμένα ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής ηγεσίας απαιτεί ομαδικό και συνεργάσιμο κλίμα μέσα στην επιχείρηση. Δηλαδή οι τρόποι ανάπτυξης των εργαζομένων σαν άτομα, σαν ομάδα, σαν εταιρία, ο συντονισμός τους και η εξυπηρέτηση των πελατών τους και οι στρατηγικές που χρησιμοποιούν. Τελειώνοντας το τρίτο μέρος αναφέρουμε διάφορους νόμους όπως είναι ο νόμος της κατάλληλης στιγμής, ο νόμος των προτεραιοτήτων και των θυσιών και ο νόμος της νίκης ο οποίος είναι και ο αρχικός στόχος της κάθε επιχείρησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηγεσία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.