Σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες και οικονομική κρίση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες και οικονομική κρίση

Χατζηδάκη, Κερασιά

Σκοπός της εργασίας να περιπλανήσει τον αναγνώστη στον όμορφο κόσμο του αγροτικού και ειδικότερα κτηνοτροφικού κλάδου της Ελλάδας. Έναν κλάδο πολύ σημαντικό για την οικονομία, ένα μέρος της ζωής πολλών Ελλήνων, οι οποίοι με κόπο και μεράκι κρατούν την ύπαιθρο ζωντανή και άκρως παραγωγική. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μια εκτενής παρουσίαση της κατάστασης της Ελληνικής κτηνοτροφίας, ούτως ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος. Με την βοήθεια διαφόρων πινάκων κατανοούνται τα αριθμητικά μεγέθη, τα συν και πλην κάθε κλάδου. Στο κεφάλαιο δύο, αναλύεται η οικονομική κρίση, τα διάφορα στάδια, κάποιες θεωρίες, αίτια και η επίδραση της στον κτηνοτροφικό κλάδο. Μετά το κεφάλαιο της κρίσης, το τρίτο μέρος της εργασίας αναφέρεται στην οικονομική-αγροτική ανάπτυξη της και στην σπουδαιότητα της σε μια χώρας που βρίσκεται ακόμα σε ύφεση. Το τέταρτο κεφάλαιο, ίσως και το πιο δύσκολο στην σύσταση του, παρουσιάζει μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα και τις καινοτόμες τεχνολογικές επιτεύξεις της. Πρόκειται για μια αναλυτική παρουσίαση της σύστασης της και του οικονομικού της κύκλου. Η Μεθοδολογία και τα ευρήματα της έρευνας, συγκαταλέγονται στο πέμπτο κεφάλαιο της εργασίας, ενώ στο έκτο και τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα συμπεράσματα και οι προτάσεις του θέματος εξέτασης της διπλωματικής αυτής εργασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κτηνοτροφία
Κτηνοτροφική μονάδα
Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.