Η απελευθέρωση αγορών και ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η απελευθέρωση αγορών και ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών

Δήμας, Παναγιώτης

Αντικείμενο αυτής της εργασίας είναι η εξέταση των παραπάνω εννοιών και η συσχέτισή τους στη διεθνή πολιτική σκηνή . Ειδικότερα είναι η απελευθέρωση των αγορών και ο ρόλος των ΜΚΟ. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε είναι η εξέταση των εννοιών Παγκοσμιοποίηση, Κοινωνία των Πολιτών και ΜΚΟ, έτσι ώστε να κατανοηθεί πλήρως τι είναι πραγματικά το καθένα . Ο εμπλουτισμός των παραπάνω με κείμενα από την εγχώρια αλλά και διεθνή βιβλιογραφία, τα οποία περιέχουν σχόλια, κρίσεις, απόψεις, εμπειρίες διακεκριμένων και καταξιωμένων επιστημόνων. Το κύριο συμπέρασμα που τελικά προέκυψε για την παγκοσμιοποίηση από τη μια και την Κοινωνία των Πολιτών από την άλλη ήταν τα ακόλουθα. Η παγκοσμιοποίηση, μια πραγματικότητα ή καλύτερα μια αναπόφευκτη εκ φύσεως ανθρώπου πραγματικότητα, που στο όνομά της εξιλεώνονται τα πάντα και οι πάντες (κυβερνήσεις, οργανισμοί, κρίσιμες αποφάσεις πολυεθνικών -π.χ. απολύσεις κτλ.) πρέπει επιτέλους να βγει από την δίνη της παρεξήγησης που εμείς με την άγνοιά μας επιτρέπουμε να ανατροφοδοτούν άλλοι για δικούς τους σκοπούς. Να λάβει την θέση που της αξίζει, να αναλάβει της ευθύνες και υποχρεώσεις που της αναλογούν και κατά αυτόν τον τρόπο να γίνει επιτέλους μια αρχή στην πολιτική πλέον παγκοσμιοποίηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνία πολιτών
Παγκοσμιοποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.