Αντιπαρασιτικά φάρμακα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Αντιπαρασιτικά φάρμακα

Γούμπερης, Παναγιώτης
Παπανικολάου, Κωνσταντίνος

Τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία χημικών ενώσεων που προορίζονται για την καταπολέμηση των ενδο και εξωπαρασίτων των ζώων. Πολλά από τα φάρμακα αυτά έχουν στενό εύρος ασφάλειας και χορηγούνται κατόπιν συνταγής ενώ άλλα και συγκεκριμένα αυτά που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό (spray, κ.τ.λ.) κάποιος μπορεί να τα βρει εύκολα και στα ράφια των super-markets. Συχνά οι ιδιοκτήτες των ζώων χορηγούν τα αντιπαρασιτικά φάρμακα χωρίς πρώτα να ενημερωθούν από τις γραπτές οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευασία τους. Λησμονούν ότι οι παραπάνω ουσίες παρασκευάσθηκαν προσεκτικά για να καταπολεμήσουν τα παράσιτα χωρίς όμως να θίξουν την υγεία του ξενιστή. Μια κοινή χρήση των παραπάνω φαρμάκων (μειωμένη δόση ή αλόγιστη χρήση) μπορεί να οδηγήσει ή σε πλημελή καταστροφή των παρασίτων και τη δημιουργία ανθεκτικών στελεχών ή σε δηλητηρίαση των ζώων από υπερβολική δόση.

Thesis
NonPeerReviewed

Παράσιτα (Ζώα)
Ζώα - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.