Οι ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις ως μοχλός ανάπτυξης και προώθησης της σταθερότητας στην περιοχή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Οι ελληνοτουρκικές εμπορικές σχέσεις ως μοχλός ανάπτυξης και προώθησης της σταθερότητας στην περιοχή

Κελεσίδου, Κερασιά

Η παρούσα εργασία διεξοδικά ασχολείται: στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται ο ορισμός της Δημόσιας Οικονομικής Διπλωματίας, αν υπάρχει, σε ποιο βαθμό και σε τι βοηθάει στις «διαπροσωπικές» σχέσεις. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρατίθεται η μεθοδολογία της εργασίας δηλαδή με πιο τρόπο, πως μαζεύτηκε το υλικό. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και τις κινήσεις - ενέργειες από το κράτος και τους επιχειρηματίες για τη καλυτέρευση των σχέσεων Ελλάδας -Τουρκίας. Υπάρχουν σχετικό σχεδιάγραμμα και πίνακες που δείχνουν την αύξηση του εμπορίου και την οικονομική αύξηση που επακολουθεί. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος εάν αυτές οι σχέσεις επιδρούν στο κλίμα και φυσικά εάν υπάρχει μείωση ή αύξηση των προβλημάτων. Και επιπλέον αν φέρει θετικά αποτελέσματα η εισχώρηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ε. Ε. ).

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα - Ευρώπη, Ανατολική
Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Τουρκία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.