Η οικονομική κρίση στην Αργεντινή: η έξοδος της από αυτή και η μετέπειτα εξέλιξή της: σύγκριση με την Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η οικονομική κρίση στην Αργεντινή: η έξοδος της από αυτή και η μετέπειτα εξέλιξή της: σύγκριση με την Ελλάδα

Τσινίδου, Γεωργία

Η τρέχουσα εργασία περιστρέφεται γύρω από την οικονομική κρίση της Αργεντινής, την έξοδο της από αυτή και τη μετέπειτα εξέλιξη της έως σήμερα. Στόχος της είναι να ερμηνευθεί η συμβολή τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και κάποιων μακροοικονομικών μεγεθών στην πορεία των οικονομικών γεγονότων της χώρας και να συσχετιστεί με την προσπάθεια που διαδραματίζεται σήμερα στην Ελλάδα ενόψει της τρέχουσας κρίσης. Αποδεικνύεται, εν τέλει, ότι ναι μεν υπάρχουν αρκετές ομοιότητες στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δύο χώρες στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά υπάρχουν, επίσης, σημαντικές διαφορές στον τρόπο που έχουν εξελιχθεί μέχρι σήμερα τα πράγματα. Η κρίση της Αργεντινής δείχνει ότι αν η Ελλάδα δεν εστιάσει το ενδιαφέρον της στην ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές ανάπτυξης της, η χώρα έχει λίγες ελπίδες να βγει από την κρίση αλώβητη. Ωστόσο, λόγω της έκτασης της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στη χρηματοδότηση τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και της προθυμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανατρέψει το ελληνικό χρέος, η σημερινή κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική κρίση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.