Δημιουργία και οργάνωση wiki για την παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Δημιουργία και οργάνωση wiki για την παρουσίαση εκπαιδευτικού περιεχομένου

Σταυρίδη, Αδαμαντία

Η συγκεκριμένη εργασία εξετάζει τις δυνατότητες της ψηφιακής εκπαίδευσης, επικεντρώνοντας στη χρήση των εκπαιδευτικών wiki site. Διακρίνονται δύο αυτόνομες ενότητες. Η θεωρητική αξιολόγηση που στηρίχθηκε στη μελέτη σχετικής βιβλιογραφίας, και η δημιουργία ενός λειτουργικού wiki site, που αποτελεί ψηφιακό περιβάλλον ικανό να φιλοξενήσει εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με τα αντίστοιχα μαθήματα του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Η εργασία παρουσιάζει το σύγχρονο φαινόμενο των πολυμεσικών εφαρμογών, με γνώμονα την εφαρμογή των πολυμέσων στην εκπαίδευση. Σχολιάζει ειδικότερα τα εκπαιδευτικά wiki sites, δηλαδή τις ιστοσελίδες που περιέχουν εκπαιδευτικά κείμενα, τα οποια οι απλοί ψηφιακοί επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να τροποποιούν. Στα πλαίσια της δημιουργίας ενός λειτουργικού wiki site, παρουσιάζονται επίσης τα χαρακτηριστικά των λογισμικών που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός εκπαιδευτικού wiki, και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες παρόμοιων εκπαιδευτικών ιστοτόπων. Ο σκοπός της μελέτης είναι να παρουσιαστούν συνολικά όλες οι παράμετροι και οι τεχνικές που πρέπει να γνωρίζει ένας διαχειριστής και χρήστης εκπαιδευτικού wiki, πλαισιομένες από ένα πρακτικό παράδειγμα δημιουργίας wiki site.

Thesis
NonPeerReviewed

Εκπαίδευση εξ΄ αποστάσεως

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.