Η εταιρική ταυτότητα και εικόνα στον τουριστικό κλάδο: η περίπτωση ενός ελληνικού ξενοδοχείου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Η εταιρική ταυτότητα και εικόνα στον τουριστικό κλάδο: η περίπτωση ενός ελληνικού ξενοδοχείου

Μπαλάσκα, Παναγιώτα

Επιχείρηση τουριστικού κλάδου είναι η επιχείρηση που στο σύνολο της (άνθρωποι, εξοπλισμός, τρόπος διοίκησης, παρεχόμενη υπηρεσίες ή υπηρεσίες) είναι ταγμένη στην ικανοποίηση των πελατών που έρχονται προκειμένου να μείνουν, να σιτιστούν, να διασκεδάσουν ή να περιηγηθούν σε κοντινές ελκυστικές γεωγραφικά τοποθεσίες. Ο όρος μακροχρόνια εμπλουτίζεται με τον ασπασμό θρησκευτικής σημασίας τοποθεσιών και ιερών για παράδειγμα , την αναψυχή σε θαλασσινές ακτές ή ορεινές αναβάσεις, την κάλυψη ιατρικών επεμβάσεων και διαμονή όσο αυτές διαρκούν, την παρακολούθηση συνεδρίων και λοιπών εκδηλώσεων. Στο επίπεδο ξενοδοχειακών μονάδων, του κλάδου αυτού επικεντρώνεται η πτυχιακή εργασία παραθέτοντας την έννοια της εταιρικής εικόνας και ταυτότητας, που είναι η προσωπικότητα της επιχείρησης, σε τι δραστηριοποιείται και πως αυτό επηρεάζει το τι άποψη σχηματίζουν οι πελάτες της για εκείνη. Αν και το οικονομικά δύσκολο, περιβάλλον της Ελλάδας κάνει μία στροφή 180ο προς ενίσχυση των επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού, τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά και θίγεται το μεγάλο χάσμα που παρατηρείται στην ωρίμανση μεταξύ συνειδητών εννοιών εταιρικής εικόνας και ταυτότητας σε σχέση με την παγκόσμια αγορά του κλάδου. Αναλύεται η μεθοδολογία έρευνας που ακολουθήθηκε από την αρχική σχεδίαση της δομής της πτυχιακής εργασίας, την συλλογή και τους τρόπους αυτής, την ανάλυση και τελική παρουσίαση των δεδομένων. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συγγραφή του συνόλου της εργασίας όπως και της μελέτης περίπτωσης. Η μελέτη περίπτωσης αποσκοπεί στο να παρουσιαστεί ένα θετικό παράδειγμα ώριμης εταιρικής εικόνας και ταυτότητας μιας ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης. Ένα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Grand Palace Hotel, στη Θεσσαλονίκη, δομούν την προσωπική του εταιρική ταυτότητα στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, δραστηριότητα που βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο στη χώρα. Στις προτάσεις μετά τη συνολική αξιολόγηση της επιχείρησης, γίνεται παρότρυνση ενασχόλησης της επιχείρησης και με μέρους ιατρικού τουρισμού χωρίς όμως να χάσει την αρχική της στόχευση.

Thesis
NonPeerReviewed

Ξενοδοχεία
Τουριστική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.