Η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα γιατην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα γιατην Ελλάδα

Δαρλαγιάννης, Γεώργιος
Τσολακίδου, Μαρία-Βαρβάρα

Η παρούσα εργασία ασχολείται με την ανάλυση της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς επίσης και με τα πλεονεκτήματα -μειονεκτήματα που δημιουργούνται από την ένταξη της χώρας αυτής. Η Βουλγαρία είναι πρώην σοσιαλιστικό κράτος με έκταση 110.912Km2, και πληθυσμό με 9.005.000 κατ. Τον Δεκέμβριο του 1995 υπέβαλε αίτηση για την ένταξη της στην Ε.Ε, και η προσχώρηση της έγινε την 1.1.2007 μετά από σοβαρές μεταρρυθμίσεις και ουσιαστική οικονομική βοήθεια από την ΕΕ. Η Βουλγαρία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρέχει πλήθος επενδυτικών ευκαιριών που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η ελληνική οικονομία κατόπιν όμως σοβαρής μελέτης των πιθανών κινδύνων και των μεταβολών που πραγματοποιούνται στα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της
Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Βαλκανική Χερσόνησος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.