Ελληνικά πετρέλαια Α.Ε. : ανάλυση μοντέλου διοίκησης και προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ελληνικά πετρέλαια Α.Ε. : ανάλυση μοντέλου διοίκησης και προοπτικές ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά

Δημάς, Γεώργιος

Η ενέργεια είναι μια σημαντική παράμετρος της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής των βιομηχανικών χωρών. Στις σημερινές συνθήκες, οι νέες τεχνολογίες, οι ανοικτές αγορές και η έξυπνη οικονομική διαχείριση δημιουργούν πλήθος ευκαιριών ανάπτυξης, τις οποίες οι σύγχρονες επιχειρήσεις καλούνται να αξιοποιήσουν. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (ΕΛ.ΠΕ) είναι μία από αυτές. Με κύριο άξονα την ευελιξία, την προσαρμογή της στις νέες συνθήκες του ανταγωνισμού και την εξωστρέφεια της, η ΕΛ.ΠΕ., ημέρα με την ημέρα, ενισχύει τη θέση της και επεκτείνει το πεδίο δράσης της. Η στρατηγική του ομίλου αναπτύσσεται σε τρεις κύριους άξονες, οι οποίοι θα βελτιώσουν σημαντικά την οργανική κερδοφορία της Εταιρείας: αναβάθμιση των βιομηχανικών της εγκαταστάσεων, περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, βελτίωση της απόδοσης της εμπορίας πετρελαιοειδών εντός και εκτός Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια, το πετρέλαιο έχει καταλάβει τις πρώτες θέσεις των ειδήσεων, λόγω της ασταθούς πορείας του, θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι, παρόλα τα φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον, το πετρέλαιο είναι η σημαντικότερη πηγή ενέργειας στην Ελλάδα καλύπτοντας το 65% περίπου των αναγκών της χώρας. Η εξάρτηση αυτή θα παραμείνει και στο μέλλον υψηλή (56% το 2010 σύμφωνα με τον ΔΟΕ). Για πολλά χρόνια ακόμη, η ανάπτυξη της Ελλάδας θα στηρίζεται στο πετρέλαιο. Όσον αφορά την Ελληνική αγορά πετρελαιοειδών έχουν γίνει σημαντικά βήματα που οδήγησαν στην ανάπτυξη της εμπορίας καυσίμων. Ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με την λειτουργία θυγατρικών ή ακόμα και με την εξαγορά εταιρειών.

Thesis
NonPeerReviewed

Πετρέλαιο - Βιομηχανία και εμπόριο
Διοίκηση και οργάνωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.