Η περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) και οι προοπτικές κατασκευής του διαδρόμου δακτυλίου (Black Sea Ring Corridor)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2008 (EN)
Η περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) και οι προοπτικές κατασκευής του διαδρόμου δακτυλίου (Black Sea Ring Corridor)

Μπαντή, Στεργιανή

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να αναλυθεί η περειφεριακή Οικονομική Συνεργασία Εύξεινου Πόντου, να επισημανθεί ο σκοπός της δημιουργίας του και να διατυπωθούν οι προοπτικές κατασκευής του Διαδρόμου Δακτυλίου. Στο 1ο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή της περιοχής του Εύξεινου Πόντου από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο πώς προέκυψε η οικονομική συνεργασία, πότε ιδρύθηκε η ΟΣΕΠ, ποιά είναι η δομή λειτουργίας της και ποιό είναι το προφίλ των 12 κρατών-μελών. Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται ακόμη πιο λεπτομερής ανάλυση του Οργανισμού, δηλαδή ποιοί είναι οι τομείς συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών (γεωργία, τουρισμός, μεταφορές κλπ), ποιές είναι οι σχέσεις του Οργανισμού με άλλους οργανισμούς ,( όπως η Ε.Ε. και ο Ο.Η.Ε.), ποιός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα στον Οργανισμό και ποιές είναι οι εξελίξεις στον Οργανισμό γενικότερα. Στο 3ο κεφάλαιο επισημαίνεται η σημασία της κατασκευής του Οδικού Δακτυλίου και των Θαλάσσιων Διαδρόμων. Καταγράφεται επίσης η πορεία του Οδικού Δακτυλίου καθώς και οι πηγές χρηματοδότησης. Τέλος αναφέρονται οι προοπτικές κατασκευής του Διαδρόμου Δακτυλίου. Εν κατακλείδι σημειώνονται τα βασικά συμπεράσματα της εργασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Θαλάσσιες μεταφορές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)