Ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προβλήματα προσαρμογής και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προβλήματα προσαρμογής και προοπτικές

Νάστου, Βασιλική

Βασικός στόχος για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε σταθερότητα, δημοκρατική ομαλότητα, Θεσμική λειτουργία, συνεργασία, ανάπτυξη, και ευημερία. Η εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει η Ε. Ε. για τις νέες προς ένταξη χώρες ανάμεσα τους και την Κροατία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική και πολιτική της κάθε χώρας ξεχωριστά και θα ενδυναμώσει την Ε.Ε. Η διεύρυνση της ΕΕ ενισχύει ακόμα περισσότερο την ενότητα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η διεύρυνση και η ένταξη της Κροατίας στην Ε.Ε. θα συμβάλλει στην προαγωγή της ειρήνης, της ευημερίας, της σταθερότητας και της ασφάλειας, ενώ την ίδια στιγμή θα αποφέρει πολλά οικονομικά οφέλη για την Κροατία. Στην μελέτη αυτή εξετάζεται η περίπτωση της Κροατίας , την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, τι μέτρα έχουν ληφθεί από την Ε . Ε . για την Κροατία, τι εξελίξεις έχουν πραγματοποιηθεί, τι επιφυλάσσει το μέλλον και τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η Κροατία σε ότι αφορά την ένταξη της στην Ε.Ε. Επίσης αναλύονται οι στρατηγικές που ακολουθώνται , τα 5 προβλήματα που υπάρχουν και τι προοπτικές ανοίγονται για την χώρα .

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.