Ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες : παρόν και μέλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ελληνικές συνεταιριστικές τράπεζες : παρόν και μέλλον

Μαναράκη, Χριστίνα

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στις Συνεταιριστικές Τράπεζες είναι ένας θεσμός αρκετά διαδεδομένος στον κόσμο. Στο μικρό χρονικό διάστημα της λειτουργίας τους έχουν παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο , παρεμβαίνοντας συμπληρωματικά αλλά και βελτιωτικά στον τραπεζικό χώρο, στηρίζοντας την τοπική παραγωγή και ενισχύοντας την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Οι πελάτες που είναι ταυτόχρονα και συνεταίροι αντιμετωπίζονται φιλικά με βάση την εμπιστοσύνη και την προοπτική για μια μακροχρόνια συνεργασία που θα φέρει κέρδη όχι μόνο στην Τράπεζα αλλά και στους ίδιους τους Συνεταίρους. Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες ενισχύουν την προσωπική σχέση πελάτη και Τράπεζας, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και σε συνδυασμό με το λειτουργικό κόστος, τα σύγχρονα μηχανογραφικά συστήματα και τα οφέλη τους επιτυγχάνουν για τα μέλη αρκετά προνόμια όπως μεγάλα μερίσματα, υπεραξία μετοχών, και κέρδη από τις συναλλαγές. Αποκτούν επίσης την εμπιστοσύνη των τοπικών κοινωνιών ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης.

Thesis
NonPeerReviewed

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες
Τράπεζες και τραπεζική, Συνεταιριστικές - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.