Ανάλυση της αγοράς κινητών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ανάλυση της αγοράς κινητών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα

Μαλλιαχόβας, Κωνσταντίνος

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, ασχολειται με την αγορα των κινητών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Είναι ένα θέμα που απασχολεί και ενδιαφέρει από πολλές απόψεις, εφόσον ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι τα τελευταία χρόνια ένας εκ των προσοδοφορέστερων στην ελληνική αγορά. Στην Ελλάδα οι κυρίαρχες εταιρείες είναι τρείς , οι Cosmote, Vodafone και Wind. Οι σχέσεις μεταξύ των εταιρειών ρυθμίζονται από συγκεκριμένες νομοθεσίες και έχει θεσμοθετηθεί ένα όργανο για τη ρύθμιση αυτή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Ο κλάδος των κινητών τηλεπικοινωνιών, έμελλε να αποτελέσει έναν από τους κυρίαρχους κλάδους της ελληνικής οικονομίας στα χρόνια που ακολούθησαν. Σήμερα η διείσδυση του κλάδου ξεπερνά το 100% του πληθυσμού της χώρας. Η χρήση κινητού είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο και τα χρήματα που ξοδεύει για υπηρεσίες κινητής ο έλληνας καταναλωτής είναι υψηλά. Ως δαπάνη θεωρείται υψηλή για το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας (κατά κεφαλήν ΑΕΠ). Το μέλλον του κλάδου, διαφαίνεται λαμπρό με τα δεδομένα που μας δίνονται. Αλλά στο συνεχές εναλλασσόμενο τομέα των τεχνολογιών, δεν μπορείς να εφησυχάζεις ποτέ. Έτσι στο μέλλον δεν αποκλείεται να δούμε τις εταιρείες να ασχολούνται και με άλλους τομείς. Ενδέχεται επίσης να εξεταστούν οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές όπως και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού.

Thesis
NonPeerReviewed

Τηλεπικοινωνιακά συστήματα
Τηλεπικοινωνία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.