Υποχρεωτικές και αναγκαίες διαδικασίες ποιότητας στα πλαίσια της εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο EN ISO 9001:2000 στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου της παραγωγής αρτοσκευασμάτων
Υποχρεωτικές και αναγκαίες διαδικασίες ποιότητας στα πλαίσια της εγκατάστασης του συστήματος διαχείρισης ποιότητας που βασίζεται στο πρότυπο EN ISO 9001:2000 στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου της παραγωγής αρτοσκευασμάτων
Ο κλάδος παραγωγής αρτοσκευασμάτων σημειώνει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τον όγκο και των εξαγωγών. Θα πρέπει όμως να σημειωθεί ότι χαρακτηρίζεται από κατακερματισμό και ταυτόχρονη συγκέντρωση, που δημιουργεί σημαντικές ανταγωνιστικές πιέσεις στις επιχειρήσεις. Η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί πλέον τον πρωταρχικό στόχο των εταιρειών, ώστε να διασφαλιστούν τόσο οι απαιτήσεις των καταναλωτών όσο και η ικανοποίηση των νομοθετημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, εδώ και αρκετά χρόνια, οι επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα που λειτουργούν στον κλάδο παρασκευής αρτοσκευασμάτων έχουν προβεί σε ενέργειες που να διασφαλίζουν το επίπεδο της προσφερόμενης ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες έχουν πιστοποιηθεί κατά το ISO 9001:2000, διασφαλίζοντας ποιοτική ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών της επιχειρηματικής τους δράσης. Η παρούσα πτυχιακή εργασία διερεύνησε τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του κλάδου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως εκτός των υποχρεωτικών απαιτήσεων του προτύπου που σχετίζονται με την πολιτική ποιότητας, οι εταιρείες οφείλουν να οργανώσουν την διαδικασία εξαγωγών, προμηθειών και συσκευασίας - τυποποίησης.
Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Ε > Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Α > Αρτοποιοί και αρτοποιεία
Social Sciences ▶ Economics and Business Commerce
(EN)
Αρτοποιοί και αρτοποιεία
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας
Εξαγωγικές επιχειρήσεις - Ελλάδα
Greek
Πρώην Αυτόνομα Τμήματα > Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου (Καστοριά)