Κοινωνικόψυχολογικά προβλήματα επιβίωσης των ατόμων στις σύγχρονες συνθήκες της οικονομικής κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Κοινωνικόψυχολογικά προβλήματα επιβίωσης των ατόμων στις σύγχρονες συνθήκες της οικονομικής κρίσης

Γεωργαντώνης, Κυριάκος

Στην εν λόγω πτυχιακή εργασία, γίνεται εκτενής αναφορά στην ύπαρξη της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στις μέρες μας και το πλήθος των επιπτώσεων αυτής, στην κοινωνία και την ψυχολογία του σύγχρονου ανθρώπου. Αρχικά γίνεται λόγος στην κοινωνία και της αλλαγές που υπέστη με την πάροδο του χρόνου, με την παρουσία του φαινομένου της Οικονομικής Κρίσης σε όλο το φάσμα του πλανήτη. Χωρίζεται σε δύο βασικά σκέλη, όπου με βάση αυτών αναλύεται διεξοδικά η αρνητική πτυχή αυτού του φαινομένου. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τα Κοινωνικά Προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος, στον βωμό της επιβίωσης καθώς και τους τρόπους με τους οποίους αυτά επηρεάζουν την γενικότερη ύπαρξη του. Στην συνέχεια στο δεύτερο σκέλος, διασαφηνίζονται τα Ψυχολογικά Προβλήματα, και επιπτώσεις της Οικονομικής κρίσης στην ψυχοσύνθεση και την πνευματική υγειά των ατόμων σήμερα. Εν τέλει, στην πορεία υλοποίησής και πραγματοποίησής επιστημονικής έρευνας αναλύθηκαν σε βάθος, σημαντικά στοιχεία που συλλέχθηκαν. Οδήγησαν σε ένα γενικό πόρισμα, των όσων επικρατούν στην σύγχρονη πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, έχοντας αντίκτυπο στην χώρα μας και τον κάθε Έλληνα πολίτη ξεχωριστά.

Thesis
NonPeerReviewed

Ψυχολογία
Κοινωνικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.