Οι στάσεις των πολιτών απέναντι στο κίνημα των "αγανακτισμένων"

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Οι στάσεις των πολιτών απέναντι στο κίνημα των "αγανακτισμένων"

Γαλετσίδης, Θεόδωρος

Η συγκεκριμένη μελέτη προβάλει το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών με αναφορές στα κοινωνικά κινήματα, στην συλλογική δράση και στην διαδικασία της μετάβασης από το στάδιο της αποπολιτικοποίησης στην ενεργοποίηση των πολιτών καθώς και στον ρόλο που διαδραμάτισε το διαδίκτυο στην προβολή του κινήματος. Η έρευνα διεξήχθη για να καταδείξει το μείζων πολιτικό θέμα που οδήγησε τον λαό σε μια κοινωνική επανάσταση, οδηγώντας τον στους δρόμους για να διεκδικήσει τα ωφελούμενα του. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά και στην Αθήνα την περίοδο Ιούνιο έως Σεπτέμβριο του 2011 περίοδος κατά την οποία είχε δημιουργηθεί και το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών παρουσιάζει ένα ερευνητικό ενδιαφέρον, όσον αφορά την δράση του και τους στόχους που επιδιώκει να πετύχει, αφού τα κοινωνικά κινήματα αποτελούν ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο αφορά την λαϊκή μαζική συγκέντρωση, και η οποία διεκδικεί τα βασικά δικαιώματα της που η συγκεκριμένη κυβέρνηση τα αγνοεί, προωθώντας τις δικές της ιδεολογικές τοποθετήσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνικά κινήματα
Κοινωνία πολιτών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.