Τρόποι ανάπτυξης και διεθνούς δραστηριοποίησης : η περίπτωση της εταιρείας λιανεμπορίου ELMEC

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Τρόποι ανάπτυξης και διεθνούς δραστηριοποίησης : η περίπτωση της εταιρείας λιανεμπορίου ELMEC

Ιορδάνη, .Ελένη-Σταυρούλα

H εργασία αυτή αναφέρεται στην ελληνική εταιρεία λιανεμπορίου Elmec Sport ABETE, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους προμηθευτές επώνυμης ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ και προιόντων lifestyle. Η πορεία της εταιρείας είναι αξιόλογη με εισαγωγές και εξαγωγές τόσο στην Ελληνική αγορά όσο και στα Βαλκάνια καθώς και με συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών και κερδών. Οι δραστηριότητες της ενισχύονται διαρκώς με πρωταρχικό στόχο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Το αντικείμενο της έρευνας είναι οι τρόποι με τους οποίους αναπτύσσεται καθώς και η διεθνής δραστηριοποίηση της. Αρχικά, αναφέρεται η εταιρική ταυτότητα, οι κύριες δραστηριότητες της και ο τρόπος οργάνωσης της. Στη συνέχεια, ακολουθούν οι πυλώνες ανάπτυξης και οι επιδιώξεις της εταιρείας, το δίκτυο πωλήσεων και διανομής αλλά και πίνακες με οικονομικά στοιχεία που πιστοποιούν το ρυθμό ανάπτυξης της σε κάθε επιχειρηματικό τομέα ξεχωριστά, σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Τέλος, οι θυγατρικές εταιρείες της Elmec Sport ABETE βοηθούν στην διεθνή δραστηριοποίηση της και στην επιτυχία της, η οποία απαιτεί ολοκληρωτική αφοσίωση στα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης και παραγωγικότητας, ομαδικό πνεύμα και διάθεση για υιοθέτηση νέων ιδεών. Επιπλέον, οι συμφωνίες που έχει συνάψει με άλλες εταιρείες αυξάνουν σημαντικά την κερδοφορία της. Με αυτά τα στοιχεία θα αναλύσουμε την εικόνα που παρουσιάζει η εταιρεία Elmec Sport ΑΒΕΤΕ.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνές εμπόριο
Λιανικό εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.