Μελέτη απόδοσης ασύρματων δικτύων ITE μέσω τεχνικών προσομοίωσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μελέτη απόδοσης ασύρματων δικτύων ITE μέσω τεχνικών προσομοίωσης

Κουρή, Κωνσταντίνα

Στην σημερινή εποχή, η εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας και ιδιαίτερα γύρω από τον τομέα των ασύρματων τηλεπικοινωνιών είναι ραγδαία. Βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερους καταναλωτές να στρέφονται προς τις νέες υπηρεσίες και τις ηλεκτρονικές συσκευές που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Ο σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι η μελέτη και η προσομοίωση ασύρματων δικτύων τέταρτης γενιάς (4G) ή αλλιώς Long Term Evolution (LTE). Τα δίκτυα LTE είναι μια καινούργια εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας η οποία αξιοποιεί μια πληθώρα από τεχνολογίες, προσφέροντας υπηρεσίες, χαρακτηριστικά και εφαρμογές με τις οποίες θα απολαύσουμε επαρκή λειτουργικότητα και απόδοση. Μέσα από την εργασία βλέπουμε ότι το LITE προσφέρει υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων τόσο στην ανοδική (Uplink) όσο και στην καθοδική ζεύξη (Downlink), καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, υποστηρίζει διάφορα εύρη ζώνης και μεγαλύτερη ευελιξία στις εφαρμογές. Όλες αυτές οι εφαρμογές που προσφέρει η εξέλιξη του LTE που αναφέρονται στο θεωρητικό κομμάτι της εργασίας αποδεικνύονται στο κομμάτι της προσομοίωσης τους. Με αυτό ολοκληρώνεται η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία καθώς και με τις μελλοντικές προσπάθειες που γίνονται για δημιουργία προτύπων τυποποίησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητή τηλεφωνία
Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.