Προσομοίωση ασύρματου δικτυού WiMax με την χρήση του NS-2

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Προσομοίωση ασύρματου δικτυού WiMax με την χρήση του NS-2

Σαφλούκας-Παπαδόπουλος, Βασίλειος

Η ανάγκη για γρήγορη μεταφορά δεδομένων μέσω δικτύων με χαμηλό κόστος σχεδιασμού και συντήρησης, έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία εξέλιξη της ασύρματης τεχνολογίας. Δίκτυα για κάθε επιχείρηση, χωρίς περιορισμούς από τη μορφολογία του χώρου, προσφέρουν πρόσβαση σε πόρους τοπικών δικτύων ή στο internet. Σήμερα, με την αύξηση χρήσης φορητών Η/Υ εντός και εκτός επαγγελματικού χώρου, γίνεται αναγκαία η ανάπτυξη ασύρματων δικτύων Η/Υ. Όλα αυτά ορίζει η ευρυζωνικότητα που έχει ως έννοια το προηγμένο εφικτό και καινοτόμο από πολιτική, οικονομική, και τεχνολογική άποψη, το οποίο αποτελείται από γρήγορες συνδέσεις με το Διαδίκτυο και κατάλληλες δικτυακές υποδομές για την ανάπτυξη νέων ευρυζωνικών εφαρμογών και υπηρεσιών. Το WiMAX είναι μια τεχνολογία που υπόσχεται πολλά σε αυτήν την κατεύθυνση και ίσως είναι αυτο που θα επιτύχει την γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και την πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα. Ήδη τα πρώτα επίσημα εμπορικά προϊόντα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και σε πολλές χώρες έχει αρχίσει η εγκατάσταση τέτοιων δικτύων. Η πρόσφατη προτυποποίηση του 802.16e, της έκδοσης δηλαδή του WiMAX που θα υποστηρίζει και κινητικότητα χρηστών, δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον όσον αφορά την τεχνολογία, τις προοπτικές αλλά και τις προκλήσεις που ανοίγονται στο μέλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Ασύρματα τοπικά δίκτυα - Ασφάλεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.