Πολιτική επικοινωνία σε έκρυθμες περιόδους: συγκριτική ανάλυση προεκλογικού τύπου 1935-1946

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Πολιτική επικοινωνία σε έκρυθμες περιόδους: συγκριτική ανάλυση προεκλογικού τύπου 1935-1946

Ραγκούση, Ειρήνη

Σκοπός της παρούσης εργασίας ήταν η μελέτη της πολιτικής επικοινωνίας σε έκρυθμες περιόδους, εστιάζοντας στην περίοδο 1935-1946. Η συγγραφέας επιχείρησε μια ανασκόπηση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, αλλά και του τρόπου, με τον οποίο οι εφημερίδες τα επικοινωνούσαν στους αναγνώστες τους. Η έρευνα και η ιεράρχηση των ειδήσεων στα δείγματα των εφημερίδων έγινε με τη μέθοδο της ανάλυσης περιεχομένου. Το βασικό συμπέρασμα της παρούσης εργασίας είναι ότι σε έκρυθμες περιόδους, ο προπαγανδιστικός λόγος είναι συχνός, αλλά εξαρτάται κυρίως από την πολιτική θέση των εκάστοτε εφημερίδων, δεδομένου ότι το 1935 κυριαρχεί ο πραγματιστικός λόγος των άρθρων στις εφημερίδες, σε αντίθεση με την περίοδο του 1946, στην οποία επικρατεί ο προπαγανδιστικός λόγος.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Τύπος - Πολιτικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.