Συμβολή του οικισμού των Αμπελακίων στην αγροτουριστική ανάπτυξη της περιοχής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Συμβολή του οικισμού των Αμπελακίων στην αγροτουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Παπαδημητρίου, Ευαγγελία

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται ο παραδοσιακός οικισμός των Αμπελακίων. Πρόκειται για μια περιοχή, της οποίας η ίδρυση τοποθετείται γύρω στο 1454 – 1455, αν και δεν είναι λίγοι οι ιστορικοί που υποστηρίζουν ότι περιοχή, υπήρχε ήδη από τον 13 ο αιώνα. Τα Αμπελάκια είναι ένα παραδοσιακό οικισμός, που σήμερα, πολύ συχνά οι τουρίστες τα επιλέγουν, καθώς αποτελεί, ένα ιδανικό τόπο απόδρασης. Σταδιακά λοιπόν η όλη εμπορική δραστηριότητα της περιοχής, οδήγησε στο να δημιουργηθεί ο πρώτος Συνεταιρισμός. Σήμερα στην περιοχή, λειτουργεί ο τοπικός γυναικείος Συνεταιρισμός, μουσείο ιστορίας και λαογραφίας, όπως επίσης και διάφορα άλλα μνημεία τα οποία μπορούν οι τουρίστες να επισκεφτούν. Ένα από τα χαρακτηριστικά της περιοχής, είναι τα πολλά αρχοντικά που υπάρχουν και δίνουν ένα διαφορετικό αέρα στην περιοχή. Επίσης το εργοστάσιο υφαντουργίας, είναι πολύ γνωστό, τόσο για την παραγωγή κόκκινων νημάτων όσο και για το γεγονός ότι ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας Συνεταιρισμού.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Τουριστική οικονομία
Συνεταιρισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.