Αυτόματος έλεγχος οικιακού φωτισμού με τη χρήση του μικροελεγκτή 8051

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Αυτόματος έλεγχος οικιακού φωτισμού με τη χρήση του μικροελεγκτή 8051

Τσαμπή, Κατερίνα

Ο σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα κύκλωμα βάση του οποίου θα εισερχόμαστε σε ένα χώρο του σπιτιού και θα ανάβουν αυτόματα τα φώτα σε όποιον χώρο βρισκόμαστε. Παράλληλα θα σβήνουν όλα τα φώτα σε χώρους όπου δεν υπάρχει ανθρώπινη παρουσία κάνοντας με αυτό τον τρόπο οικονομία στην οικιακή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Για την υλοποίηση της εφαρμογής χρησιμοποιήσαμε ανιχνευτές κίνησης οι οποίοι θα ελέγχουν όλους τους χώρους του σπιτιού για πιθανή κίνηση, τον μικροελεγκτή της Philips 89c51RD+ που με τον προγραμματισμό που θα του κάνουμε θα δίνει τις κατάλληλες εντολές ώστε να ανάβουν τα φώτα, και λάμπες που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Όσον αφορά το προγραμματιστικό μέρος του μικροελεγκτή χρησιμοποιήσαμε τη γλώσσα assembly.

Thesis
NonPeerReviewed

Ψηφιακή ηλεκτρονική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.