Ο τρόπος παρουσίασης της κατάστασης στην Αίγυπτο από τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης: συγκριτική μελέτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Ο τρόπος παρουσίασης της κατάστασης στην Αίγυπτο από τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης: συγκριτική μελέτη

Μπροτζάκη, Ασπασία

Στόχος της παρούσας εργασίας είναι να γίνει παρουσίαση από τα ΜΜΕ διαφορετικών χωρών, των γεγονότων που ξέσπασαν στις 25 Ιανουαρίου 2011 σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου με κύριο αίτημα την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς και με συνθήματα που ακολούθησαν κατά της φτώχειας, της διαφθοράς, της ακρίβειας, της ανεργίας και της αστυνομικής βίας. Ακόμη να γίνει ανάλυση και σύγκριση σύμφωνα με το πώς αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσίασαν τα γεγονότα. Τα ΜΜΕ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα είναι ελληνικά αλλά και διεθνή. Τα μέσα αυτά δεν επιλέχτηκαν με σκοπιμότητα αλλά επιλέχτηκαν τυχαία λόγω του μεγάλου εύρους τους. Επίσης τα άρθρα που χρησιμοποιήθηκαν για τη συγγραφή της παρούσας εργασίας είναι ως επί το πλείστον παρμένα από το διαδίκτυο λόγω ότι δεν υπήρχε δυνατότητα ανεύρεσης δημοσιευμάτων από άλλη πηγή. Ύστερα από την παρακολούθηση των μέσων και τη μελέτη των άρθρων προκύπτει ότι για ένα συγκεκριμένο γεγονός όπου στην περίπτωση μας είναι τα γεγονότα της Αιγύπτου, μπορεί να υπάρχει διαφορετικός τρόπος παρουσίασης. Τα ΜΜΕ των χωρών από όλο τον κόσμο παρουσίασαν τις αναταραχές στην Αίγυπτο αλλά το καθένα με διαφορετικό τρόπο και επικεντρώνοντας την προσοχή σε άλλο σημείο. Πηγή έμπνευσης όπως παρουσιάστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ φαίνεται να ήταν η εξέγερση που είχε ξεκινήσει στην Τυνησία στις 18 Δεκεμβρίου 2010. Αυτά είναι τα κύρια γεγονότα με απλή αναφορά, τα οποία συνέβαλαν στο να ξεκινήσει η αναταραχή στην Αίγυπτο.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.