Ενεργοποίηση οικιακής συσκευής με αποστολή sms κινητού τηλέφωνου και χρήση μικροελεγκτή 8051

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ενεργοποίηση οικιακής συσκευής με αποστολή sms κινητού τηλέφωνου και χρήση μικροελεγκτή 8051

Κάφας, Παναγιώτης

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα βασίζεται σε μια διάταξη ενός μικροελεγκτή. Για την ακρίβεια, αναπτύχθηκε ένα σύστημα ελέγχου, μέσω του οποίου ο χρήστης έχει την δυνατότητα να απενεργοποιήσει ή να θέσει σε λειτουργία τις συσκευές που συνδέονται με αυτό αποστέλλοντας με το κινητό του τηλέφωνο τα κατάλληλα γραπτά μηνύματα (SMS) (Short Message Service - Σύντομα Γραπτά Μηνύματα). Για να γίνει εφικτή η ανάπτυξη της παραπάνω εφαρμογής, χρησιμοποιήθηκε μικροελεγκτής ο οποίος συνθέδηκε με ένα μόντεμ GSM, δίνοντας έτσι στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν συσκευές με την απλή αποστολή SMS. Για την υλοποίηση της εφαρμογής χρησιμοποιήθηκε ένας μικροελεγκτής της οικογένειας μικροελεγκτών της INTEL 8051 και ένα GSM Modem, ενώ η ανάπτυξη του κώδικα για το προγραμματισμό του μικροελεγκτή έγινε στην γλώσσα προγραμματισμού C. Τα βήματα - φάσεις κατά την διαρκεια της ανάπτυξης της διάταξης ήταν τα εξής: Πρώτα κατασκευάστηκε η βαθμίδα που είναι υπεύθυνη για την όλη επεξεργασία και στην οποία τοποθετήθηκε ο MCU με τα απαραίτητα ενεργά και παθητικά στοιχεία και την τροφοδοσία του. Στην συνέχεια σε μια πειραματική πλακέτα (breadboard) αναπτύχθηκαν τα στοιχεία που είναι υπεύθυνα για την επικοινωνία του καλωδίου μεταφοράς σειριακών δεδομένων (RS 232) με τον MCU. Ακολούθως αναπτύχθηκε η βαθμίδα διασύνδεσης των συσκευών.


Τηλεματική

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών (Καστοριά)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.