Κοινωνικά δίκτυα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με κοινωνικά ζητήματα: μελέτη περίπτωσης Αγανακτισμένοι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Κοινωνικά δίκτυα και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με κοινωνικά ζητήματα: μελέτη περίπτωσης Αγανακτισμένοι

Ρούπα, Ηλιάνα

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αναφέρεται στα Κοινωνικά Δίκτυα και πώς αυτά επηρεάζουν και ευαισθητοποιούν πολλές φορές την κοινή γνώμη σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα. Αρχίζει την αναφορά της από το ειδικό και ορίζει τι είναι επικοινωνία και ποια είναι τα παρακλάδια της και πώς αυτή σχετίζεται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Εν συνεχεία, αναφέρεται στο γενικό δηλαδή στην αλλαγή που επέφεραν τα Κοινωνικά Δίκτυα στους ανθρώπους και αναφέρεται πιο ουσιαστικά σε κάποια από αυτά. Ακόμη, επισημαίνονται βασικά ερωτήματα που και απαντώνται με σκοπό την καλύτερη γνώση των αναγνωστών της πτυχιακής εργασίας ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν τα Κοινωνικά Δίκτυα ενημερώνουν ή παραπληροφορούν με βάση τα Κοινωνικά ζητήματα. Επιπλέον, παρουσιάζεται η μεθοδολογία της έρευνας και φυσικά η προσωπική μας έρευνα με το ερωτηματολόγιο, όπου ερευνάται ποιες ηλικίες είναι ποιο επιρρεπής στα Κοινωνικά Δίκτυα, ποιο φύλο επηρεάζετε περισσότερο από αυτά και φυσικά ποια είναι τα κριτήρια που κάνουν τους ανθρώπους να ευαισθητοποιούνται σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα. Την τελευταία δεκαετία η λειτουργία των Κοινωνικών Δικτύων απασχολεί πολλούς ανθρώπους και επίσης είναι ένα θέμα που διχάζει τις απόψεις για τη θετική ή αρνητική επιρροή τους. Μέσω των Κοινωνικών Δικτύων διευκολύνεται η επικοινωνία όλων των ατόμων και κυρίως των νέων. Παράλληλα μέσω αυτών, η πρόσβαση στην πληροφορία γίνεται πιο άνετη και ενδιαφέρουσα επειδή υπάρχει συγχρόνως εικόνα και ήχος. Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα αποτελεί η ψυχαγωγία που προσφέρουν στους χρήστες. Τέλος, μέσω των κοινωνικών δικτύων οργανώνονται διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις όπως για παράδειγμα το κίνημα των αγανακτισμένων που ξεκίνησε τον Μάιο του 2011 στην Ισπανία.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνικά κινήματα
Κοινωνικά δίκτυα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.