Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Mobile communications και εθισμός

Καραμανλίδου, Σουλτάνα
Κοτσιομίτα, Αγγελική

Το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται η εργασία αυτή είναι το φαινόμενο του εθισμού στα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, Για την ανάλυση του θέματος αυτού, αλλά και για να δούμε σε τι βαθμό και αν έχουμε εθιστεί, έχουμε παραθέσει κάποιες πληροφορίες. Αρχικά αναφέρεται τι είναι σε γενικό βαθμό ο εθισμός και πως επιδρά στη ζωή μας. Τι είναι εξάρτηση, είμαστε εξαρτημένοι; Μετέπειτα αναφερόμαστε στο διαδίκτυο και στο φαινόμενο του εθισμού σε αυτό. Είναι υπαρκτός ο εθισμός; Τι είναι το διαδίκτυο και τι ο εθισμός στο διαδίκτυο; Ποιες οι επιπτώσεις που μας επιφέρει η πολύωρη απασχόλησή μας; Ποια κριτήρια πρέπει να πληροί κάποιος για να θεωρηθεί εθισμένος στο διαδίκτυο και σε τι μπορεί να εθιστεί ο χρήστης του διαδικτύου; Ποιες ομάδες είναι πιο επιρρεπείς στο να εθιστούν κι αν το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται μόνο στην Ελλάδα ή και σε άλλες χώρες. Ποία είναι τα Ιατρεία για τον ηλεκτρονικό εθισμό και που βρίσκονται; Ακόμη θα ασχοληθούμε με τις έρευνες. Υπάρχει τελικά εθισμός στο διαδίκτυο ή όχι; Στη συνέχεια, γνωριζόμαστε με τα tablets, ασχολούμαστε με το τι είναι tablets. Υπάρχει και σε αυτά εθισμός κι αν ναι πόσο εξαρτημένοι είμαστε; Τι λένε οι έρευνες και το πείραμα. Στη πορεία αναφερόμαστε στα κινητά τηλέφωνα, ερχόμαστε σε μία πρώτη επαφή μαζί τους και φθάνουμε σιγά σιγά, στην εποχή των Smartphone. Μαθαίνουμε τι είναι τα Smartphone. Ποιες είναι η λειτουργίες τους, τα χαρακτηριστικά τους , ποιες είναι οι εφαρμογές τους και σε τι μας βοηθούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητή τηλεφωνία
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.