Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Σίσκα, Πανωραία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2011

2011


Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μελετήσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων στην αναζήτηση δηλαδή στοιχείων σχετικά με το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσα από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Τα αποτελέσματα της εργασίας αναφέρονται στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το συμπυκνωμένο, το γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διάρκειας, το γιαούρτι, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο. Αναφορικά με τις εισαγωγές συμπεράνανε ότι την περίοδο 2001-2006 εμφάνισαν διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε άνοδος της τάξης του 11,7% και το 2006 παρουσίασαν ακόμα μια αύξηση της τάξης του 1,9% σε σχέση με τις εισαγωγές του 2005. Το κυριότερο εξαγωγικό μας προϊόν είναι το γιαούρτι, το οποίο απέσπασε το 66,7% της συνολικής ποσότητας εξαγωγών το 2006. Ακολουθεί ο «ορός γάλακτος και άλλα προϊόντα» με μερίδιο 23,3% το 2006, ενώ πολύ χαμηλά είναι τα μερίδια των άλλων κατηγοριών.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τυροκομία

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τυροκομία

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)