Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2011 (EN)
Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Σίσκα, Πανωραία

Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μελετήσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων στην αναζήτηση δηλαδή στοιχείων σχετικά με το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσα από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Τα αποτελέσματα της εργασίας αναφέρονται στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το συμπυκνωμένο, το γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διάρκειας, το γιαούρτι, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο. Αναφορικά με τις εισαγωγές συμπεράνανε ότι την περίοδο 2001-2006 εμφάνισαν διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε άνοδος της τάξης του 11,7% και το 2006 παρουσίασαν ακόμα μια αύξηση της τάξης του 1,9% σε σχέση με τις εισαγωγές του 2005. Το κυριότερο εξαγωγικό μας προϊόν είναι το γιαούρτι, το οποίο απέσπασε το 66,7% της συνολικής ποσότητας εξαγωγών το 2006. Ακολουθεί ο «ορός γάλακτος και άλλα προϊόντα» με μερίδιο 23,3% το 2006, ενώ πολύ χαμηλά είναι τα μερίδια των άλλων κατηγοριών.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τυροκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)