Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Σίσκα, Πανωραία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2011

2011


Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι να μελετήσει, να διερευνήσει και να παρουσιάσει το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Η μεθοδολογία της εργασίας στηρίζεται στη συλλογή δευτερογενών δεδομένων στην αναζήτηση δηλαδή στοιχείων σχετικά με το εμπόριο των ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων, μέσα από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Τα αποτελέσματα της εργασίας αναφέρονται στα ελληνικά γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία είναι το φρέσκο παστεριωμένο γάλα, το συμπυκνωμένο, το γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διάρκειας, το γιαούρτι, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος και το ξινόγαλο. Αναφορικά με τις εισαγωγές συμπεράνανε ότι την περίοδο 2001-2006 εμφάνισαν διακυμάνσεις. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε άνοδος της τάξης του 11,7% και το 2006 παρουσίασαν ακόμα μια αύξηση της τάξης του 1,9% σε σχέση με τις εισαγωγές του 2005. Το κυριότερο εξαγωγικό μας προϊόν είναι το γιαούρτι, το οποίο απέσπασε το 66,7% της συνολικής ποσότητας εξαγωγών το 2006. Ακολουθεί ο «ορός γάλακτος και άλλα προϊόντα» με μερίδιο 23,3% το 2006, ενώ πολύ χαμηλά είναι τα μερίδια των άλλων κατηγοριών.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τυροκομία

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Τυροκομία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.