Η παραγωγή φασολιού η περίπτωση των φασολιών της Πρέσπας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η παραγωγή φασολιού η περίπτωση των φασολιών της Πρέσπας

Σουμελίδου, Μαρία

Ο Νομός Φλώρινας και συγκεκριμένα η Πρέσπα είναι μια περιοχή της δυτικής Μακεδονίας η οποία διαθέτει ένα ιδανικό οικοσύστημα με εδάφη και κλιματολογικές συνθήκες άριστες για την καλλιέργεια φασολιών και την παραγωγή προϊόντος υψηλής ποιότητας. Η καλλιέργεια του φασολιού στην περιοχή των Πρεσπών, αποτελεί παραδοσιακά καλλιεργούμενο φυτικό είδος. Σήμερα στην Πρέσπα όλες οι συστηματικά καλλιεργούμενες ποικιλίες φασολιού ανήκουν στον αναρριχώμενο συνεχή τύπο με μακρύ αδύναμο βλαστό που χρειάζεται υποστήριγμα και έχει συνεχή άνθηση. Είναι καλλιέργεια με ιδιαίτερες απαιτήσεις, όσον αφορά την θερμοκρασία, αντίθετα εμφανίζει καλή προσαρμοστικότητα σε μεγάλη ποικιλία εδαφών με προτίμηση στα γόνιμα και ελαφρά. Η περίοδος σποράς εντοπίζεται στο χρονικό διάστημα από 10 Απριλίου-15 Μαΐου. Απαραίτητη εργασία μετά το φύτρωμα είναι η στήριξη των φυτών διότι οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι αναρριχώμενες, όπως απαραίτητη είναι και η άρδευση η οποία τα τελευταία χρόνια πραγματοποιείται με σταλακτοφόρους σωλήνες. Η συγκομιδή πραγματοποιείται την περίοδο Σεπτεμβρίου ως αρχές Νοεμβρίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Φλώρινα (Ελλάδα ) - Εμπόριο
Φασόλια
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.