Ηλεκτρονικό έγκλημα στον ελληνικό κυβερνοχώρο και κρατική μέριμνα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Ηλεκτρονικό έγκλημα στον ελληνικό κυβερνοχώρο και κρατική μέριμνα

Γουγούσης, Κοσμάς
Δατίδου, Ελίνα

Η εργασία επιχειρεί να διερευνήσει τη διαδικασία ανάπτυξης και αντιμετώπισης του ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς και της κρατικής παρέμβασης. Η εγκληματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται μέσω του διαδικτύου αυξάνεται κυρίως λόγος της αυξανόμενης χρήσης του σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Η κρατική παρέμβαση που αναπτύσσεται από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμβάλλει τόσο στην πρόληψη, όσο και την καταστολή του φαινομένου. Στην εργασία χρησιμοποιήθηκε πρωτογενής έρευνα όπου παρουσιάζεται το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιείτε ως μέσο ανάλυσης και επίτευξης των στόχων της εργασίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρωτογενούς έρευνας τα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος καλύπτουν ένα μικρό ποσοστό του δείγματος. Ωστόσο η σχέση ανάμεσα στο κοινό και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρέπει να ενισχυθεί.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικό έγκλημα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.