Η προβολή της προεδρίας της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το διαδίκτυο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Η προβολή της προεδρίας της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το διαδίκτυο

Κατσιόλα, Μάρθα

Ο σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν η διερεύνηση της προβολής της Πολωνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από την ανάλυση τριών ελληνικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Η έρευνα ολοκληρώθηκε κατά την ανάλυση των άρθρων που συλλέχθηκαν με την χρήση λέξεων κλειδιά (Πολωνία και Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και με ημερομηνίες δημοσίευσης από τη 1η Ιουλίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2011, όπου διήρκησε και η θητεία της Πολωνίας ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο παρόν ανάγνωσμα παρατίθενται επίσης αναλυτικές πληροφορίες για την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον ρόλο και τις δραστηριότητες της κυλιόμενης εκ περιτροπής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πληροφορίες για την ευρωπαϊκή επικοινωνιακή πολιτική των κρατών-μελών της ένωσης. Η διεξαγωγή των συμπερασμάτων της έρευνας είναι το αποτέλεσμα της συνάρτησης όλων των παραπάνω καθώς και συγκεκριμένης κωδικοποίησης που έγινε στα άρθρα ώστε να κριθεί η προβολή της Προεδρίας της Πολωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποδεικνύεται ότι ένα μικρό ποσοστό των άρθρων αναφέρεται στην Πολωνία με κεντρικό θέμα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα περισσότερα από τα άρθρα που μελετήθηκαν, προσεγγίζουν θέματα που αφορούν γενικότερα την χώρα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.