Πολιτικός λόγος και προπαγάνδα την περίοδο της δικτατορίας του Ι. Μεταξά (1936-1940)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Πολιτικός λόγος και προπαγάνδα την περίοδο της δικτατορίας του Ι. Μεταξά (1936-1940)

Γκογκοπούλου, Ουρανία
Φωτιάδου, Πηνελόπη

Αντικείμενο της εργασίας είναι ο πολιτικός λόγος και η προπαγάνδα κατά την περίοδο της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά (1936-1941). Έτσι, αναλύθηκε ο πολιτικός λόγος του καθεστώτος έτσι όπως αυτός αρθρώθηκε μέσα από τις ομιλίες του ηγέτη του καθεστώτος, και οι οποίες αποτελούσαν βασικό τμήμα της μεταξικής προπαγάνδας. Μέσα από την ποιοτική ανάλυση λόγου του υλικού μας θελήσαμε να δείξουμε ποια εικόνα προσπαθούσε να παρουσιάσει στους ακροατές του ο Μεταξάς σχετικά με τον ίδιο, το καθεστώς του, τον υποτιθέμενο θετικό χαρακτήρα των πρακτικών και των πιστεύω της τεταρταυγουστιανής δικτατορίας καθώς και για τον αρνητικό χαρακτήρα όσων θεωρούνταν απειλή για την επικράτησή ή την παγίωσή της.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτικές θεωρίες και ιδεολογίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.