Τα κυριότερα μεταβολικά νοσήματα των αγελάδων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Τα κυριότερα μεταβολικά νοσήματα των αγελάδων

Παπαδοπούλου, Αθανασία

Η πτυχιακή αυτή εργασία αναφέρεται στα σοβαρότερα μεταβολικά νοσήματα των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής ή νοσήματα παραγωγής (production diseases) όπως αλλιώς λέγονται. Είναι πιο συχνοί σε ζώα υψηλών αποδόσεων και βεβαίως σχετίζονται με την απότομη και έντονη λειτουργία του μαστού και την υψηλή γαλακτοπαραγωγή που συμβαίνει την περίοδο αμέσως μετά τον τοκετό. Στη συνέχεια περιγράφονται με λεπτομέρειες τα κυριότερα από αυτά τα νοσήματα όπως είναι η επιλόχειος υπασβεστιαιμική νεύρωση, η υπομαγνησιαιμία (τετανία βοσκής) καθώς και η κέτωση (υπερκετοναιμία). Κατά την περιγραφή των παραπάνω μεταβολικών διαταραχών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώνονται αυτές, στους μηχανισμούς της παθογένειας και κυρίως στην πρόληψη που αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο αντιμετώπισης των νοσημάτων της κατηγορίας αυτής. Στο τέλος της εργασίας γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα της Δοκιμής του Μεταβολικού Προφίλ του COMPTON με το οποίο επιχειρείται κατά κάποιο τρόπο μια «ΠΡΟΓΝΩΣΗ» των παραπάνω νοσημάτων βάσει των μετρήσεων ορισμένων συστατικών του εδάφους, των ζωοτροφών καθώς και του αίματος των ζώων σε μια περιοχή.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγελάδες - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.