Η αντιμετώπιση του θέματος των ναρκωτικών στον ημερήσιο τύπο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η αντιμετώπιση του θέματος των ναρκωτικών στον ημερήσιο τύπο

Καστρινέλλη, Ζαχάρω

Στις ημέρες μας ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που απειλεί όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας είναι τα ναρκωτικά. Φιλοδοξία της παρούσας εργασίας είναι η αναφορά στον ο ρόλος και την λειτουργία των ΜΜΕ καθώς και στην αναπαράσταση του θέματος στον ημερήσιο τύπο. Αρχικά ξεκινάμε με την εισαγωγή στο θέμα των ναρκωτικών ουσιών σκιαγραφώντας το ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη ενώ γίνεται αναφορά και στους λόγους ώθησης. Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας συμβάλλουν ενεργά στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης καθώς και στην δόμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων γύρω από το θέμα των Ναρκωτικών. Έπειτα εστιαζόμαστε στον Τύπο και στο ιστορικό περίγραμμα των ειδήσεων, αν αποτελεί το θέμα των ναρκωτικών υπαγορευμένη είδηση και κατά πόσο έχει αξία σαν είδηση. Ακολουθεί η μεθοδολογία με την επιλογή και συλλογή του δείγματος των άρθρων ενώ η μέθοδος που επιλέχθηκε για την ανάλυση των άρθρων είναι η ανάλυση περιεχομένου Στο τέταρτο κεφάλαιο κατηγοριοποιούμε τα δημοσιεύματα, διαχωρίζοντας τα είδη, ενώ παρουσιάζουμε τα είδη των ναρκωτικών που προβάλλονται στα άρθρα, ενώ γίνεται σχολιασμός για τα θέματα και τον αριθμό των δημοσιευμάτων ανά την εξεταζόμενη εφημερίδα. Στο πέμπτο κεφάλαιο προβάλλονται οι συμπερασματικές παρατηρήσεις σχετικά με την αναπαράσταση του θέματος των ναρκωτικών στις υπό εξέταση εφημερίδες καθώς και τα γενικά συμπεράσματα από την εξεταζόμενη μελέτη.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.