Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των χοίρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των χοίρων

Στράντζιας, Γρηγόριος

Οι διαφορετικές θρεπτικές ουσίες στον πεπτικό σωλήνα των ζώων πέπτονται , με την επίδραση ενζύμων. Τα πεπτικά, όμως ένζυμα του ζωικού οργανισμού είναι δυνατόν να μην επαρκούν για μια μεγιστοποίηση της πεπτικής χρησιμοποίησης της τροφής ,ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο οργανισμός αδυνατεί να τα παράσχει. Έτσι, προέκυψε θέμα προσθήκης ενζύμων στην τροφή των ζώων για καλύτερη αξιοποίηση της τροφής τους. Τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα στην πράξη ένζυμα είναι τα παρακάτω : 1.Πεψίνη 2.Μείγματα Ενζύμων (υπάρχει η δυνατότητα, εδώ κ 10 περίπου έτη, να προσθέτονται τα σπέρματα σιταριού ή κριθαριού στα σιτηρέσια των πτηνών και των χοίρων μέχρι 100% της προβλεπόμενης συνολικής ποσότητας των σπερμάτων των σιτηρών) 3.Φωσφατάση (φυτάση)

Thesis
NonPeerReviewed

Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.