Διαδικτυακό πολιτικό μάρκετινγκ: η χρήση του facebook στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου - Ιουνίου 2012

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Διαδικτυακό πολιτικό μάρκετινγκ: η χρήση του facebook στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου - Ιουνίου 2012

Ρατατσίδου, Ιωάννα
Γούσιου, Μαρία

Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τη σημασία των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (Social Networking Sites) για την προβολή τους και την δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος αλλά και το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πολιτικό μάρκετινγκ. Βασικός σκοπός της έρευνας είναι η χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης και συγκεκριμένα του Facebook από τους υποψηφίους βουλευτές στις εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2012. Στόχος της ερευνάς είναι να διαπιστωθεί αν η εκλογική περιφέρεια, το φύλο, το πολιτικό κόμμα , ο αριθμός των ψήφων και οι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης επηρεάζονται από την χρήση του Facebook. Το δείγμα αποτελούνταν από τους υποψηφίους βουλευτές όλων των εκλογικών περιφερειών της Ελλάδος από τα 6 κόμματα που εκλέχθηκαν στη βουλή εκτός του Κ.Κ.Ε.. Για να διενεργηθεί η παρούσα έρευνα χρησιμοποιήθηκε πρωτογενή έρευνα και συγκεκριμένα μετρήσεις των δημοσιεύσεων στα προφίλ των υποψήφιων. Το δείγμα που συμμετείχε στη συγκεκριμένη έρευνα ήταν το σύνολο των υποψήφιων Βουλευτών από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή. Τον μήνα Μάιο λογαριασμό στο Facebook είχαν 1133 άτομα και τα υπόλοιπα 1184 δεν είχαν. Αντίστοιχα στο μήνα Ιούνιο 1038 άτομα από το δείγμα είχαν λογαριασμό., ενώ 1269 δεν είχαν. Τον μήνα Ιούνιο μειώθηκε η χρήση του Facebook σε σχέση με τον μήνα Μάιο.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Κοινωνικά δίκτυα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.