Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους υποψήφιους των εθνικών εκλογών του 2012

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους υποψήφιους των εθνικών εκλογών του 2012

Κωνσταντινίδου, Ελένη

Στην παρούσα εργασία μελετάται η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από τους υποψηφίους των εθνικών εκλογών του Ιουνίου 2012. Αρχικά αναλύονται οι έννοιες των κοινωνικών δικτύων αναφορικά με τα δίκτυα πολιτικής που υφίστανται στον ελλαδικό χώρο. Όπως επίσης δίνεται η αξιολόγηση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ανά κατηγορία. Επιπλέον γίνεται μια εκτενέστερη ανάλυση για την χρήση των κοινωνικών δικτύων ως μέσα προεκλογικής εκστρατείας. Έπειτα, τονίζεται η θετική συμβολή τους στην ιδεολογία της συμμετοχικής δημοκρατίας. Εν αντιθέσει παρουσιάζεται και από μια άλλη οπτική γωνία, ως μέσω προπαγάνδας. Επιπλέον παρουσιάζονται τα εργαλεία της έρευνας και συγκεκριμένα η ανάλυση περιεχομένου των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον N. Δράμας, Ν. Καβάλας, και Ν. Ξάνθης, εκλεγέντες και μη. Τέλος, αιτιολογείται συμπερασματικά η διείσδυση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη δράση των πολιτικών θεσμών . Καθ' αυτόν τον λογισμό προτείνονται και μέθοδοι της ορθής χρήσης και συνέχισης τους ως εργαλεία της κοινωνικής πολιτικής πρακτικής.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Κοινωνικά δίκτυα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.