Κατασκευή μηχανής αναζήτησης παγκόσμιου ιστού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Κατασκευή μηχανής αναζήτησης παγκόσμιου ιστού

Τζώγκας, Δημήτριος

Η εργασία αυτή έχει ως σκοπό την κατασκευή μιας μηχανής αναζήτησης του διαδικτύου. Μέσω μιας διεπαφής ο χρήστης της μηχανής αναζήτησης έχει τη δυνατότητα να ασκεί ερωτήματα στη μηχανή αναζήτησης. Τα ερωτήματα εισάγονται μέσω ενός πεδίου που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Η μηχανή αναζήτησης μέσω του Crawler έχει εκ των προτέρων δημιουργήσει ένα ευρετήριο (index) με τα αντίγραφα ιστοσελίδων. Στην συνέχεια η μηχανή αναζήτησης δεχόμενη την επερώτηση του χρήστη κάνει αναζήτηση στα περιεχόμενα για αντιστοίχηση του περιεχομένου της ερώτησης με κάποιες από τις εγγραφές του περιεχομένου της. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία η μηχανή παρουσιάζει τα αποτελέσματα μέσω μιας σελίδας του ιστού στο χρήστη.

Thesis
NonPeerReviewed

Παγκόσμιος ιστός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.