Οικονομικές κρίσεις και τοπικά νομίσματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Οικονομικές κρίσεις και τοπικά νομίσματα

Γώγος, Αθανάσιος

Σκοπός της εργασίας είναι επίσης να αναδείξει μια πλευρά της αλληλέγγυας οικονομίας όπως πολλοί την αποκαλούν, που αυτή εκφράζεται συνήθως σε περιόδους κρίσης, μέσω της εμφάνισης τοπικών νομισμάτων σε διάφορες περιοχές της γης αλλά και στην χώρα. Η οικονομική κρίση αποτελεί μέρος των οικονομικών διακυμάνσεων και συγκεκριμένα αποτελεί την φάση της καθόδου . Οι οικονομικές αυτές διακυμάνσεις ορίζονται ως οι διαδοχικές αυξομειώσεις της οικονομικής δραστηριότητας μέσα σε μια οικονομία. Λέγονται αλλιώς και κυκλικές διακυμάνσεις ή οικονομικοί κύκλοι. Σύμφωνα με αξιόπιστες στατιστικές παρατηρήσεις οι οικονομικοί κύκλοι διαρκούν συνήθως περίπου από επτά ( 7 ) έως έντεκα ( 11 ) χρόνια. Εκτός από τις οικονομικές κρίσεις θα παρουσιασθούν στην εργασία και τοπικά οικονομικά νομίσματα. Συνήθως αυτά τα νομίσματα χρησιμοποιούνται παράλληλα με τα κεντρικά και μόνο τυχαίο δεν είναι πως εμφανίστηκαν και εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές του κόσμου που πλήττονται από οικονομική κρίση . Σκοπός δηλαδή μέσα και πέρα από την παρουσίαση τους είναι εάν ανακουφίζουν, εάν βοηθούν τον τοπικό πληθυσμό.

Thesis
NonPeerReviewed

Νομίσματα
Οικονομικές κρίσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.