Σύγχρονη εκτροφή αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα: στο παράδειγμα μιας μεσαίας μονάδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Σύγχρονη εκτροφή αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στην Ελλάδα: στο παράδειγμα μιας μεσαίας μονάδας

Παπαδόπουλος, Νικόλαος

Η παραγωγή φρέσκου γάλακτος είναι ελλειμματική στη χώρα μας και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μεταξύ των οποίων και η μη καλή οργάνωση μεσαίων ή μεγάλων μονάδων εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής ( κτήρια, εξοπλισμός, ζωικό κεφάλαιο, διατροφή και εκπαίδευση παραγωγού ). Στην εργασία αυτή περιγράφεται μια μέσου μεγέθους μονάδα εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. Περιγράφονται οι εγκαταστάσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός της το ζωικό κεφάλαιο, η διατροφή, ο τρόπος παραγωγής των ζωοτροφών και αναφέρονται τα οικονομικά αποτελέσματα. Επίσης αναφέρεται το μελλοντικό σχέδιο βελτίωσης της μονάδας. Η περιγραφή μιας σύγχρονης μέσης μονάδας αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και η αναφορά των οικονομικών αποτελεσμάτων έχει ως απότερο σκοπό να ενθαρρύνει νέους αγρότες να ασχοληθούν με την Κτηνοτροφία. Καθώς και να δώσει ορισμένες βασικές πληροφορίες ίδρυσης και λειτουργίας μιας τέτοιας μονάδας.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγελάδες - Εκτροφή
Γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες - Τροφοδοσία και ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.