Το τροφοδοτικό στον Η/Υ: θεωρητική μελέτη και κατασκευαστικά εργαλεία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Το τροφοδοτικό στον Η/Υ: θεωρητική μελέτη και κατασκευαστικά εργαλεία

Πάνος, Λάζαρος

Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα για τη σωστή λειτουργία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι το τροφοδοτικό. Ο σκοπός του είναι να τροφοδοτεί τις επιμέρους συσκευές με την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια. Ειδικότερα, ένα τροφοδοτικό είναι σχεδιασμένο να μετατρέπει την εναλλασσόμενη τάση του δικτύου (συνήθως 220-240 V) σε συνεχή τάση διαφόρων τιμών. Οι πιο συνηθισμένες τιμές σε Volt για P.C. είναι 3,3 V, 5 V και 12 V. Για τη σωστή λειτουργία του τροφοδοτικού η πτώση τάσης θα πρέπει να κυμαίνεται σε κάποια όρια, τα οποία είναι συνήθως %. Υπάρχουν κάποιες περιοχές, όπως η βόρεια Αμερική, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και κάποιες χώρες στη νότια Αμερική, όπου η εναλλασσόμενη τάση κυμαίνεται μεταξύ 100-125 V. Για αυτό το λόγο έχουν κατασκευαστεί τροφοδοτικά που περιέχουν ένα διακόπτη επιλογής της τάσης εισόδου από 115 V έως 230 V. Επίσης, υπάρχουν και κάποια μοντέλα που μετατρέπουν την εισερχόμενη τάση αυτόματα με τη βοήθεια ενός αισθητήρα, καθώς και κάποια μοντέλα που λειτουργούν με οποιαδήποτε τάση μεταξύ αυτών των ορίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.