Η χρησιμοποίηση των ενζύμων στη διατροφή των πτηνών = The use of enzymes in berds eaten habbits

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η χρησιμοποίηση των ενζύμων στη διατροφή των πτηνών = The use of enzymes in berds eaten habbits

Περπερίδου, Βασιλική

Τα μονογαστρικά ζώα (χοίροι, πτηνά) αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Γι’ αυτόν το λόγο, απαιτείται η τροφή τους να είναι υψηλής ποιότητας. Δηλαδή, η τροφή τους να περιέχει θρεπτικές ουσίες που να αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τον οργανισμό τους. Ο βαθμός όμως, αξιοποίησης των θρεπτικών ουσιών επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με σημαντικότερο τη μεγάλη ποικιλία των συστατικών των ζωοτροφών. Η χρήση των ενζύμων στη διατροφή των μονογαστρικών ζώων είναι σχετικά πρόσφατη, αν και τα πρώτα πειράματα με πτηνά και χοιρίδια έγιναν πριν από 50 περίπου χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία σε πολλές χώρες του κόσμου η προσθήκη ενζύμων στις τροφές των μονογαστρικών ζώων γίνεται συστηματικά. Και αυτό, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να βελτιωθούν στο μέγιστο δυνατόν: η αξιοποίηση της τροφής των ζώων, η υγεία και η ευζωϊα τους, η ποιότητα των προϊόντων τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Πτηνά - Διατροφή
Ζωοτροφές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.