Πώς επηρεάζεται η κοινή γνώμη από την δυνατότητα της διαδικτυακής επικοινωνίας και των μέσων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Πώς επηρεάζεται η κοινή γνώμη από την δυνατότητα της διαδικτυακής επικοινωνίας και των μέσων

Μπάκα, Ζαχαρούλα

Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας αποτελεί η διεξοδική μελέτη και η καλύτερη κατανόηση στο θέμα της διαδικτυακής επικοινωνίας και των μέσων παρουσιάζοντας τον τρόπο αλλά και το μέγεθος που αυτά επηρεάζουν στην σημερινή εποχή την κοινή γνώμη. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει πρώτα να παρουσιάσουμε κάποιες γενικές έννοιες και βασικές ορολογίες που αφορούν τους όρους του Διαδικτύου, της διαδικτυακής επικοινωνίας αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή όπως είναι παγκοσμίως γνωστά τα Social Media. Αρχικά , λοιπόν, θα μελετήσουμε μερικές βασικές έννοιες που αφορούν το Διαδίκτυο μαθαίνοντας παράλληλα πάρα πολλά πράγματα για τα χαρακτηριστικά του, τον τρόπο που χρησιμοποιείται σήμερα στην χώρα μας, τρόπους πρόσβασης, κινδύνους που περιέχει αλλά κυρίως θα μιλήσουμε για την ιστορική εξέλιξη που παρουσίασε όλα αυτά τα χρόνια και πως έφτασε στην σημερινή εποχή να έχει γίνει πλέον κάτι περισσότερο από μια διευκόλυνση καθώς αποτελεί, σήμερα, έναν τρόπο ζωής που την τελευταία δεκαετία έχει εισέλθει για τα καλά στις ζωές μας. Μέσα από αυτήν την έρευνα που θα διεξάγουμε για την εκπόνηση της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο όλες τις βασικές έννοιες και τα χαρακτηριστικά που περιέχονται στις έννοιες της διαδικτυακής επικοινωνίας αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αποτελούν ένα εξαιρετικά σύγχρονο κομμάτι στην ζωή μας το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τεράστια ανάπτυξη καθώς πλέον χρησιμοποιείται συστηματικά σε ολόκληρο τον πλανήτη και έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως αλλά και στην χώρα μας. Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και παραπάνω ο βασικός στόχος της εργασίας αποτελεί η ανάλυση της επιρροής που υπάρχει στην κοινή γνώμη από την διαδικτυακή επικοινωνία αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για τον λόγο αυτόν στο τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας αυτής θα περιλαμβάνεται μια πλήρης αναφορά για το εάν και το πώς επηρεάζεται η κοινή γνώμη από την σύγχρονη αυτήν επικοινωνία που χρησιμοποιείται πλέον ευρέως. Παράλληλα με την ανάλυση και την παρουσίαση που θα κάνουμε στο τελευταίο αυτό κεφάλαιο της πτυχιακής μας εργασίας θα παρουσιάσουμε και μερικά κραυγαλέα παραδείγματα επιρροής κρατών στην κοινή γνώμη της χώρας τους όπως ήταν για παράδειγμα η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το Ισραήλ για να επηρεάσει την κοινή γνώμη σχετικά με την επίθεση που πραγματοποίησε στην Γάζα αλλά και την περίπτωση της Κίνας.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνικά δίκτυα
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.