Η εικόνα της Ελλάδας στον ξένο τύπο σήμερα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η εικόνα της Ελλάδας στον ξένο τύπο σήμερα

Τσάκης, Γεώργιος

Η εργασία χρησιμοποιώντας το εργαλείο της ανάλυσης περιεχομένου καταγράφει την εικόνα της Ελλάδας κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος 2014 μέσα από τα δημοσιεύματα των διεθνών εφημερίδων Washington Post, Guardian, The Times, The New York Times και Financial Times, αναφορικά με πέντε θεματικούς άξονες. Πώς διαμορφώνεται η εικόνα της Ελλάδας σήμερα και πόσο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια; Στη παρούσα έρευνα γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα ερευνών από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 μέχρι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης συγκρίνοντάς τα με αυτά του σήμερα.Η επιδίωξη μιας χώρας να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε καίριους τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τόσο παλαιά όσο σχεδόν η ύπαρξη των κρατών και ταυτόχρονα πιο επίκαιρη από ποτέ. Η εικόνα μιας χώρας είναι σημαντική τόσο για τις εμπορικές, οικονομικές και πολιτιστικές της σχέσεις όσο και για το πώς την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι πολίτες της. Στη διαδικασία της δόμησης της εικόνας μιας χώρας σημαντικό ρόλο παίζει το nation branding όπου με την στρατηγική του σχεδίαση και υλοποίηση βοηθά να προβληθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μιας χώρας. Σε αυτή τη διαδικασία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θεωρούνται οι κύριοι πομποί της εικόνας μίας χώρας στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Πολιτικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.