Η εικόνα του επαγγέλματος των δημοσίων σχέσεων στον κινηματογράφο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η εικόνα του επαγγέλματος των δημοσίων σχέσεων στον κινηματογράφο

Τσώλας, Αθανάσιος
Σερασλής, Στέργιος

Το θέμα της απεικόνισης των Δημοσίων Σχέσεων στον κινηματογράφο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ισχύς επιρροής του μέσου στο κοινό. Η διερεύνηση του τρόπου αποτύπωσης των χαρακτηριστικών του επαγγέλματος είναι περιορισμένη σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ο μικρός αριθμός των σχετικών υπαρχουσών μελετών ξένων ερευνητών, τείνει να συμφωνεί στην αρνητική εμφάνιση του κλάδου και των εργαζομένων του στον κινηματογράφο. Στο πλήθος ξένων σχετικών παραγωγών στην πορεία του χρόνου, και παρά τη βελτίωση της παρουσίασης των Δημοσίων Σχέσεων σε αυτές των τελευταίων ετών, η συνολική εικόνα του τομέα, παραμένει αρνητική. Παρά τα αρκετά επιμέρους θετικά στοιχεία των εργαζομένων που προβάλλονται, το στοιχείο της αρνητικής αποτύπωσης του κλάδου καταδεικνύεται και στην παρούσα μελέτη, μέσα από την ανάλυση δέκα ενδεικτικών ταινιών. Σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην ελληνική αρθρογραφία απουσιάζει η μελέτη του θέματος, καθώς απουσιάζει και η αποτύπωση των Δημοσίων Σχέσεων σε ελληνικές παραγωγές της δημοφιλούς 7ης τέχνης.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιες σχέσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.