Συγκριτική μελέτη των IP/MPLS εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPNs) επιπέδου Δικτύου (OSI Layer-3) και επιπέδου ζεύξης δεδομένων (OSI layer-2)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2010 (EN)
Συγκριτική μελέτη των IP/MPLS εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPNs) επιπέδου Δικτύου (OSI Layer-3) και επιπέδου ζεύξης δεδομένων (OSI layer-2)

Νατσούλης, Βασίλειος

Η παρούσα εργασία έχει σαν στόχο την παρουσίαση των Εικονικών Ιδιωτικών Δικτύων (Virtual Private Networks – VPNs) και των τεχνολογιών που εμπλέκονται σε αυτόν, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία MPLS η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες τεχνολογίες για τη σχεδίαση και υλοποίηση VPNs. Επίσης στα πλαίσια της εργασίας παρουσιάζεται μια συγκριτική μελέτη των επιμέρους τεχνολογιών υλοποίησης MPLS VPN επιπέδου 2 (Data Link Layer) και MPLS VPN επιπέδου 3 (Network Layer) του μοντέλου αναφοράς ανοικτών συστημάτων OSI, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμίας υλοποίησης. Παράλληλα παρουσιάζεται μια σύντομη μελέτη περίπτωσης εφαρμογής των τεχνολογιών layer 2 και layer 3 MPLS VPNs στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Η εργασία ολοκληρώνεται με την ανάπτυξη και υλοποίηση προσομοίωσης MPLS VPN μέσω του λογισμικού ανοιχτού κώδικα (OpenSimMPLS).

Thesis
NonPeerReviewed

Δίκτυα υπολογιστών - Πρωτόκολλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)