Πολιτική επικοινωνία και διαδίκτυο: ο τρόπος χρήσης του διαδικτύου ως εργαλείο πολιτικής εκστρατείας: (μελέτη δυο περιπτώσεων)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2011 (EN)
Πολιτική επικοινωνία και διαδίκτυο: ο τρόπος χρήσης του διαδικτύου ως εργαλείο πολιτικής εκστρατείας: (μελέτη δυο περιπτώσεων)

Βαγγελάτος, Χρυσόστομος
Βάλαρης, Μιχαήλ

Η παρούσα εργασία είναι µια συστηµατική προσέγγιση του θέµατος, οργανωµένη στην βάση της εξέτασης των θεµελιωδών ερωτηµάτων που προκύπτουν από την ευρεία χρήση του µέσου στην πολιτική επικοινωνία. Μερικά από τα ερωτήµατα που παρουσιάζονται στην εργασία είναι και τα εξής: Σε ποια σηµεία διαφοροποιείται το Ίντερνετ από τα κλασσικά µέσα όσον αφορά την πολιτική επικοινωνία; Ποιος είναι ο βαθµός αξιοπιστίας του Ίντερνετ, ως µέσου πολιτικής επικοινωνίας; Σε ποιο βαθµό και µε ποιόν τρόπο επαναπροσδιορίζει η χρήση του Ίντερνετ την εικόνα του σύγχρονου πολιτικού; Για τη διερεύνηση καταρτίσθηκαν ερωτηματολόγια και διεξήχθη έρευνα. Πιο συγκεκριμένα έγινε η μελέτη των ιστοσελίδων δύο Ελληνίδων Πολιτικών, της Άννας Διαμαντοπούλου και της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη συνέχεια με τη χρήση ερωτηματολογίων έγινε σύγκριση και αξιολόγηση των δύο ιστοσελίδων. Η μέθοδος δειγματοληψίας που υιοθετήθηκε ήταν αυτή της απλής τυχαίας δειγματοληψίας. Μετά τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων ακολούθησε η συγκριτική ανάγνωσή τους. Μέσα από τη διερεύνηση αυτή προκύπτει ότι έχει αναγνωριστεί ο ρόλος του Διαδικτύου στην Πολιτική Επικοινωνία, έχει ενταχθεί στην πολιτική τους εικόνα και αποτελεί μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες. Τα συμπεράσματα της αποτελούν ταυτόχρονα και προτάσεις για περαιτέρω έρευνα στο εν λόγω αντικείμενο.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Κοινωνικά δίκτυα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)